به گزارش سرویس استانهای مرکزخبر حوزه، حجت الاسلام غیاثی طی سخنانی در این نشست با اشاره به فواید و نتایج آثار تحقیقی، ابراز داشت: تحقیق به بررسی عمیق، دقیق و همه جانبه یک مسئله گفته میشود که زمینه را برای برخورد منطقی و مفید پژوهشگر با موضوع فراهم مینماید و همچنین همه جانبه بودن تحقیق، مبنای نگاه به مسئله یعنی از زمان تولد و پیدایش تا غایت آن را در بر میگیرد.
وی با بیان این که مهمترین عنصر یک تحقیق کشف واقعیتهای نهفته در آن میباشد، افزود: یک پژوهشگر زبده باید تلاش کند تا با رعایت ملاحظات اخلاقی، به کشف واقعیتهای موجود دست یافته و سپس آن واقعیتها را به نقطه مطلوب برساند.
این استاد حوزوی در ادامه با اشاره به این که یک پژوهشگر موفق باید نگاهی عمیق و واقع بینانه به موضوع تحقیق و مسائل پیرامونی آن داشته باشد ، گفت: نقدپذیری، انصاف، صبروشکیبایی، صداقت، امانتداري، حقیقت جویی و رعایت نظم درکارها از دیگر خصوصیات اخلاقی یک پژوهشگر موفق میباشد.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که یک محقق باید به آن ملزم باشد؛ داشتن روش خاص برای حرکت در مسیر تحقیق و پژوهش است.
حجت الاسلام غیاثی همچنین بیان داشت: یک محقق و پژوهشگر باید مسئولیت پذیر باشد و برای رفع تکلیف به تحقیق نپردازد، بلکه باید هدفش آن باشد که واقع بینانه و در مسیر درست برای رسیدن به واقعیت مطلوب در عرصه پژوهش گام بردارد.